spacer image
visit us on facebook call us on skype
spacer image welkom | accommodatie | regio | activiteiten | gastboek | klimaat | contactspacer image
spacer image>het dorp>dichtbij steden>de kust>mont canigou>de vallespir>spanje

regio » de vallespir

De laatste afslag van de autoweg, Le Boulou leidt direct naar de vallei Vallespir (D115 naar Céret).

Céret (30 min.) is een kleine plaats met markt, waar diverse beroemde artiesten korte tijd gewoond hebben (Picasso Chagall, Braques). Céret heeft een broemd museum voor moderne kunst en biedt onderdak aan het festival voor stierenvechten elk jaar in Juli.

Amélie les Bains (20 min.), een bloeiend kuuroord, is de volgende plaats. Hier is het casino met een erg goed restaurant. Wie graag wil dansen voor de lunch kan het Grand Café de Paris in het centrum bezoeken.

In Arles sur Tech (15 min.) is een oude abdij uit de 13e eeuw die een bezoek waard is. Het stadje heeft ook een museum gewijd aan dat wat hier de belangrijkste bron van arbeid was: ijzerproductie en smeedwerk. (de naam Montferrer – dichtst bijgelegen plaats – komt hiervandaan).

Van Arles sur Tech is het niet ver naar Corsavy, een plaats die prachtig gelegen is met fantastische uitzichten. Van Corsavy gaat het verder omhoog naar La Batère (met café en hotel op 1500 m hoogte, waar een ijzermijn is.

In Le Tech, slechts enkele minuten met de auto van Can Llouquette kan men een uitstekende lunch nuttigen in café Union, een authentiek Catalaans café.

Van Le Tech gaat het verder naar de indrukwekk-ende kleine stad Prats de Mollo (10 min.) waar elke zomer een middeleeuws stuk opgevoerd wordt bij de vestingwerken van Fort Lagarde.

Verderop ligt La Preste, de laatste plaats en één van de vele plaatsen met bronwater.

Prats de Mollo is slechts een 20 min. durende, spannende tocht over het massief Col D'Áres, verwijderd van de Spaanse grens waar Mollo en Camprodon liggen.

 

klik voor een diavoorstelling van de regio

 
site tree | browsers | links
 
sawdayshomeawayholidaylettingstraumferienwohnungen
tripadvisor