spacer image
visit us on facebook call us on skype
spacer image welkom | accommodatie | regio | activiteiten | gastboek | klimaat | contactspacer image
spacer image>het dorp>dichtbij steden>de kust>mont canigou>de vallespir>spanje

de regio

Can Llouquette is gelegen in de provincie Languedoc-Roussillon en omvat de departementen Lozè, Gard, Hérault, Aude, en Pyrérenées Orientales.

Ons departement – Pyrénées Orientales – is het meest zuidelijke deel van Frankrijk met gemiddeld 300 dagen zon per jaar, zomer en winter!

In het hart van deze regio ligt de beroemde Mont Canigou (muntanya regalada - 'gelukkige berg' in het catalaans) die de horizon domineert vanaf elk punt met uitzicht.

Monferrer, het dichtst bijzijnde dorpje (op 2,5 km afstand) is gesitueerd in de Pyrénées Orientales, aan de flank van Mont Canigou en ongeveer 47 km van Perpignan.

Perpignan is de hoofdstad van het departement en bezit menig historisch monument, daterende uit de tijd van haar hegemonie als hoofdstad van het koninkrijk Majorca (1276-1344).

Er liggen vele andere steden en beroemde bezienswaardigheden op bereikbare afstand van het huis; Carcassonne, Toulouse, Montpellier, Girona en Barcelona.

Even buiten Perpignan, aan de Côte Vermeille (middelands-zeekust ) zijn vele stranden en besloten baaien, die zelfs in het toeristen seizoen pittoresk en rustig zijn.

De kustweg naar het zuiden verder volgend vindt men vele prachtige uitzichten tot in Spanje, en daarna de Spaanse Middellandse Zeekust tot aan Roses met zijn prachtige natuurgebieden en stranden van de Costa Brava.

Landinwaarts is het landschap van de Pyrénées Orientales laag golvend met wijngaarden als tapijten uitgerold voor het indrukwekkende bergmassief. De uitzichten zijn meer dan uitzonderlijk.

Onze vallei, Vallespir, is de meest zuidelijk gelegen in Frankrijk, en de ligging is op niet meer dan een steenworp afstand van Spanje.

 

klik voor een diavoorstelling van de regio

 
site tree | browsers | links
 
sawdayshomeawayholidaylettingstraumferienwohnungen
tripadvisor